Публикация

Над 100 души се ваксинираха срещу COVID-19 в неделя

Над 100 души се ваксинираха срещу COVID-19 в неделя

Повече от 100 души избраха да се ваксинират срещу COVID-19 в МБАЛ „Медлайн“, където от днес е осигурен „зелен коридор“ за имунизации в 4-та фаза, съгласно националния план.

 

Опашката пред лечебното заведение започна да се оформя още от 9 ч. сутринта, а работата на екипите продължи до 17 ч. Кампанията премина при строго спазване на противоепидемичните мерки, всички допуснати в сградата на ул. „Филип Македонски“ 37 задължително носеха предпазни маски.

 

Най-голям интерес към ваксините проявиха млади хора между 20 и 30 години

 

Хората, които дойдоха до болницата, бяха предимно млади – на възраст между 20 и 30 години. Нито един от пациентите, на които бе поставена ваксина на Astra Zeneka/Oxford нямаше никакви оплаквания. Всички бяха отлично информирани за ваксините и за реда на тяхното поставяне, съобщиха от медицинския екип.

 

„Зеленият коридор“ в „Медлайн“ ще продължи да обслужва пациенти и ще бъде отворен и от утре, 22 февруари 2021 г., понеделник. От мениджърския екип на болницата увериха, че са осигурени достатъчни количества ваксини и ще бъдат имунизирани всички, които проявят интерес.

Коментари