Публикация

Личните лекари не получават достатъчно ваксини, смята джипи

Личните лекари не получават достатъчно ваксини, смята джипи

Джипитата не получават всички ваксини срещу COVID-19, които са заявили. Това каза в интервю за Нова телевизия общопрактикуващият лекар от София д-р Гергана Николова.

 

„Лекарите вършат всичко, което е необходимо. Пациентите имат желание. Моля, да ни бъде осигурена възможност да поставим ваксини час по-скоро. Масовата имунизация ще сложи край на масовата изолация”, заяви д-р Николова.

 

Тя добави, че лекарите се притесняват от липсата на достатъчно ваксини, защото

 

вече са изработили списъци с пациентите, които искат да се имунизират

 

Д-р Николова отбеляза, че само за 3 дни в България са поставени около 30 000 ваксини. По думите й сме успели да покажем, че нашата страна има възможност да направи масива имунизация. Д-р Николова коментира, че броят на личните лекари в страната е 4 200. Ако те поставят по 20 дози на ден, заедно с центровете, които имунизират,

 

ще може да се достигне цифрата от 100 000 поставени дози дневно

 

Това обаче, по думите ѝ, е възможно само ако личните лекари бъдат снабдени с ваксината.

 

Медикът посочи, че личните лекари са провели разговори с министъра на здравеопазването, при които е бил повдигнат въпросът за ваксините за отдалечените райони.

 

„Има указания за тези места ваксините, които бъдат заявени, да се доставят с помощта на МВР. Полицията да занесе необходимите количества. Трябва обаче личният лекар да се свърже и да каже от какво количество има нужда”, коментира д-р Николова.

Коментари