Публикация

Коктейл от билки успокоява дрезгавия или пресипнал глас

Коктейл от билки успокоява дрезгавия или пресипнал глас

Вземете думата на важна среща или ще говорите по телефона, но... гласът внезапно ви изневерява. Пресипнал е и хората около вас трудно разбират, какво изричате. Или пък е станал толкова дрезгав, че вие самите не го разпознавате.

 

Проблемът е често срещан, особено в студените месеци. Гърлото е по-чувствително при някои хора и понякога дори разходка при минусови температури или продължително напрежение на гласните струни (говорите час-два пред колеги, пеете или сте викали в подкрепа на любимия отбор) могат да причинят пресипнал или дрезгав глас. Изкушението да изпием ледена напитка също се отразява на гърлото и гласа.

 

 

Разбира се, има и много вирусни инфекции, които преминават съвсем леко, но създават дискомфорт в носоглътката и гърлото. Дори леко възпаленото гърло ни кара често да кашляме, за да го прочистим. Нужно е повече време, за да се успокои раздразнената лигавица и да се почувстваме наистина здрави.

 

Независимо каква е причината за дрезгавия или пресипнал глас, има билкови екстракти, които оказват добър ефект. N-Ti-Tuss e билков сироп за болно гърло и кашлица, в чиито състав влизат стандартизирани екстракти от 7 билки. Препаратът действа благоприятно на лигавицата на гърлото, а комбинацията усилва лечебното въздействие на всяка една от билките. Така може бързо да се върнем към нормалната динамика на всекидневието, без притеснения за гласа, който липсва или звучи странно.

 

Уникалното съчетание на 7 растителни екстракти прави сиропа ​N-Ti-Tuss подходящ за различни проблеми с гърлото, гласните струни и кашлица. Еднакво ефективен е, независимо дали са провокирани от простуда, грип и други вирусни заболявания.

 

Възстановяването на пресипналия глас става още по-бързо и ефективно, ако се комбинира с билковите таблетки за смучене Ен-ти-тус. Те са удобни за ползване през деня, лесно се носят в джоба или чантата. Сиропът пък е предпочитан от деца и възрастни, защото не съдържа алкохол и няма сънотворен ефект.

 

 

 

 

 

Препоръчителната дневна доза за Ен-Ти-Тус сироп е:

 

🟡 3 пъти дневно по 10 мл за възрастни

🟡 3 пъти дневно по 5 мл за деца над 6 години

🟡 3 пъти дневно по 2,5 мл за деца 1-6 години

 

Билките, които се съдържат в Ен-ти-тус, са:

 

🟢 Плажен бадем, Терминалия белерика (Terminalia Bellirica) - действа отхрачващо и намалява възпалението на гърлото

 

🟢 Сладник, Женско биле (Glycyrrhiza glabra)– действа противокашлично, антибактериално и успокоява лигавицата

 

🟢 Свещен босилек (Ocimum sanctum) – действа успокояващо при катарални бронхити

 

🟢 Баламарски орех (Adhatoda vasica) - разширява стеснените от болестния процес бронхи, действа отхрачващо, успокоява кашлицата

 

🟢 Куркума (Curcuma longa) - действа антибактериално и превантивно при рецидивиращи инфекции на гърлото

 

🟢 Сиамски джинджифил, Галангала (Alpinia galangal) - използва се при болки в гърлото и пресипнал глас, действа антикатарално и антимикробно

 

🟢 Дълъг пипер (Piper longum)- използва се при хронични бронхити, простуда, кашлица, намалява честотата на рецидивите при инфекции на гърлото, има антиалергично действие

 

🟢 Евкалиптово масло (Eucaliptus oil) - действа отхрачващо, използва се при астма, кашлица, заболявания на синусите и пресипнал глас

Коментари