Публикация

Личните лекари са поставили 45 000 ваксини срещу COVID-19

Личните лекари са поставили 45 000 ваксини срещу COVID-19

Личните лекари са поставили 45 000 ваксини досега. Това съобщи заместник-председателят на БЛС и член на ваксинационния щаб д-р Николай Брънзалов в интервю за bTV. Той каза, че джипитата настояват пред Министерството на здравеопазването да получат 50% от всички ваксини, предназначени за общопрактикуващите лекари. Той добави, че е те са наясно, че

 

няма достатъчно препарати не само за България, но и за цяла Европа

 

Д-р Брънзалов заяви, че се надява фирмите да доставят за страната ни обещаните дози. Когато те пристигнат, процесът на имунизация ще се ускори, убеден е той.

 

„Не трябва да се противопоставят ваксинационните пунктове на личните лекари“, каза още д-р Брънзалов.

 

Той напомни, че и на двете места хората си вършат работата. Разликата е, че при джипитата е трудно да се направи избор на ваксина, както е в пунктовете, защото те нямат възможност да съхраняват всички видове препарати до поставянето им.

 

Д-р Брънзалов също така коментира, че личните лекари не са включени в новопоявилия се електронен регистър за записване за имунизация.

 

„В този вариант на електронния регистър личните лекари не са включени, но ще получават информация кой от техните пациенти е ваксиниран и с каква ваксина, което е важно, защото така се актуализират техните списъци с желаещи имунизация“, каза той.

Коментари