Публикация

Природни продукти спасяват от упорити уроинфекции

Природни продукти спасяват от упорити уроинфекции

Някои хора са по-склонни към инфекции на пикочните пътища от други. Учените поясняват, че това е свързано със състава на урината. На първо място е нейната киселинност – колкото по-близо е тя до Ph на водата, толкова по-трудно виреят бактерии в нея. При някои хора в резултат на инфекция се активира определен протеин, който също потиска размножаването на микробите. И накрая, определени ароматни съединения като тези, които се намират в червената боровинка, също помагат за справяне с възпалението. Те попадат в урината чрез храната.

 

Ако често страдате от проблеми с пикочния мехур, трябва да знаете, че по света има много хора като вас. Уроинфекциите се нареждат по честота на второ място след белодробните инфекции. Заради анатомичните особености на женския организъм, се срещат по-често при дамите. При мъжете рискът от инфекция на пикочните пътища се увеличава с напредване на годините, особено при онези от тях с доброкачествена простатна хиперплазия, камъни в бъбреците, поставен катетър и др.

 

По-неприятно е, когато уроинфекциите започнат да се повтарят. Причините са свързани с прекомерна употреба на антибиотици, непълно излекуване, занижен локален имунитет на пикочния мехур, уретрата и бъбреците. Веднъж преминала в хронична, уринарната инфекция лесно се отключва по всяко време от годината - както през топлите месеци предимно заради ползването на басейни, така и през зимата от простуда.

 

Природната медицина разполага с огромен арсенал от естествени средства с доказани ползи за пикочната система. Те биват природни диуретици, насърчаващи уринирането, билки с противовъзпалителни и антимикробни свойства, които възпрепятстват прикрепянето на бактериите към уроепителните клетки, билки с болкоуспокояващи ефекти и др.

Натурални продукти срещу остри или хронични инфекции на пикочните пътища

Най-предпочитани са комбинираните натурални продукти като Урокомфорт. Той е предназначен за профилактика и допълнение към терапията на остри или хронични инфекции на пикочните пътища. Комплексният състав ефективно повлиява болезнената и неприятна симптоматика, резултат от най-честите бактериални причинители. Не съдържа оцветители, консерванти и алергени.

 

 

 

Препоръчваната дневна доза е 2 пъти по 1 капсула.

В 2 капсули препаратът съдържа стандартизирани:

 

  • 100 мг екстракт от коприва
  • 100 мг D-маноза
  • 600 мг екстракт от американска червена боровинка

 

Копривата е старо и изпитано средство срещу задържане на вода и излишни течности в тялото. Екстрактът от растението пречиства кръвта и спомага за изхвърляне на ненужни вещества от организма чрез урината. Има цялостно укрепващо действие, благодарение на високото си съдържание на желязо и витамин С.

 

Екстрактът от червена боровинка е основно активно вещество

 

Самият състав на урината след прием на екстракт от червена боровинка се променя и пречи на бактерията Ешерихия Коли да се прикрепи към вътрешните стени на пикочния мехур и уретрата. Тя е основен причинители на уроинфекциите.

 

От друга страна, диуретичният ефект на екстракта от червена боровинка подпомага изхвърлянето на бактерията от организма и облекчава уринирането. Тя спомага за установяване на здравословен воден баланс в тялото, с което спомага за преодоляване подуването на крайниците, подпухналост, напрежение в кръвоносната система и натоварване на сърцето.

 

Друго полезно вещество при такива инфекции е D-манозата. Тя е естествен монозахариден изомер на глюкозата, наричан още хексоза. Може да облекчи симптомите на инфекция на пикочните пътища в рамките от 1 до 2 дни. Действа изключително добре също и като превенция при тези, които са податливи на повтарящи се инфекции на пикочните пътища и по никакъв начин не влияе лошо на полезните бактерии в червата или на глюкозния метаболизъм, така че спокойно може да се използва от диабетици.

 

Когато приемаме голямо количество D-маноза, почти цялата се влива в урината чрез бъбреците, обгръщайки всички бактерии така, че те не могат повече да се прикрепят към вътрешната стена на мехура и в уринарния тракт. По този начин бактериите се отмиват при уриниране.

 

D-манозата повлиява добре срещу инфекция, причинена от Eшерихия коли, която е и една от най-разпространените, особено през лятото, когато посещаваме често басейни и обществени плажове.

 

Коментари