Публикация

„Софиямед“ с нова програма на онлайн Училище за родители

„Софиямед“ с нова програма на онлайн Училище за родители

Училището за родители на болница „Софиямед“, което се провежда онлайн през страницата си във фейсбук стартира с началото на пролетта с нова програма.

 

Непроменен обаче остава ангажиментът на специалистите от лечебното заведение да информират бъдещите родители за

 

най-важните аспекти от бременността, раждането и отглеждането на новороденото и малкото дете

 

и с новите лекции, започващи от 24 март.


Те ще се провеждат по традиция всяка сряда от 15:00 часа, когато ще стартира и онлайн излъчването им, и ще се водят от топ специалисти от болницата в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията.


Новата програма започва с темите на АГ специалистите от отделението в болницата

 

свързани с проследяването на нормалната бременност и ще включват съвети:

 

  • за задължителни прегледи и изследвания през всеки триместър от бременността, за храненето и спорта по време на бременността;
  • подготовката за раждането - прием, техники на дишане и релаксация по време на нормално раждане;
  • поведение в предродилна и родилна зала.

И ще премине в теми, свързани с процеса на нормалното и оперативно раждане, ползите от съхранението на стволовите клетки от пъпната връв и обезболяването на раждането.


В ексклузивна лекция на 5 май АГ специалистът от ДКЦ и УМБАЛ „Софиямед“ д-р Георги Кръстев ще обсъди с майките така наболялата сред обществото тема в последните години за метода на раждане -

 

нормално раждане или Цезарово сечение


С лекциите в Училището бъдещите родители ще могат да се упражняват дистанционно и как да сменят правилно памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.

 

Съвети за успешна и бърза адаптация на бебето и майката у дома след изписването

 

от Родилния дом и специалния пакет за Следродилна грижа у дома, предлагаща се от екипа на Неонатологично отделение на болницата, ще даде д-р Жана Станева, началник отделение, на 19 май. Програмата ще продължи със цените препоръки и насоки на специалистите и за първите грижи за бебето у дома, имунизационния му календар, проблемите, свързани с коликите, и първите стъпки при преходното хранене и захранване.


Програмата през юли ще продължи с лекциите и съветите на педиатрите от Детско отделение на лечебното заведение и темите: нервно-психично развитие на новороденото и малкото дете, най-честите здравословни проблеми през първата година и спешни състояния в детската възраст.


Партньори на Училището за родители са едни от водещите утвърдени марки козметика за грижа за кожата на новороденото и майката, както и за бебешки принадлежности и играчки. Всички те също ще се включат след лекциите на лекарите и медицинските специалисти от болницата със своите съвети и насоки към бъдещите родители.


Лекциите в Онлайн Училище за родители „Софиямед“ бъдещите родители могат да гледат онлайн във фейсбук на: https://www.facebook.com/uchilishtezaroditeliSofiamed

Коментари