Публикация

Д-р Миндов: Отново няма ваксини за джипитата

Д-р Миндов: Отново няма ваксини за джипитата

На маймуни ни направиха с тези ваксини. Така председателят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов коментира проблемите около получаването на препаратите от джипитата. В интервю за bTV той коментира, че е недопустимо колегите му да чакат на огромни опашки в студа пред РЗИ. Той добави, че това става за трети път. По думите му лекарите не получавали никакви ваксини въпреки, че хладилниците на инспекцията били пълни. Лично той имал списък със 100 пациента, които очакват имунизация, но не е получил никакви дози за тях.

 

„Колегите искат да се откажат и аз ги призоваван да не го правят, защото сме поели ангажименти към нашите пациенти. Беше ни обещана подкрепа, беше ни обещана логистика, да се карат ваксините по отдалечените райони. Вместо това получихме едно постоянно чакане пред РЗИ“, каза лекарят.

 

Д-р Миндов настоя за

 

прозрачност при разпределението на ваксините

 

Според него 75% от препаратите трябва да отиват при личните лекари. Той добави, че е необходимо да се спазват имунизационните планове.

 

„Не може да си се записал вчера в електронния списък и да изпревариш този, който януари месец го е направил в списъка на джипито, който не може да бъде хакнат. Айде да видим как хакерите ще хакнат моя списък и ще го подменят“, каза лекарят, като показа листа хартия.

 

Д-р Миндов съобщи, че джипитата имат записани

 

над половин милион пациенти за имунизация, които чакат своите дози

 

По думите му много от тях са рискови, с придружаващи заболявания и именно те пълнят болниците в момента.

 

„Всеки ден забавяне струва човешки животи“, бе категоричен той.

Коментари