Публикация

БАПЗГ към политиците: Очакваме стартово възнаграждение от три минимални заплати

БАПЗГ към политиците: Очакваме стартово възнаграждение от три минимални заплати

Вече повече десетилетие настояваме специалистите по здравни грижи да упражняват професията си при гарантирано стартово възнаграждение от три минимални работни заплати. Това каза пред CredoWeb председателят на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи Милка Василева.

 

„Това досега не се случва. Направете го сега. И ако пандемията още не Ви е убедила, че обществото трябва да обезпечи условия да упражняваме професията си, ако гласът ни остане глас в пустия, ако оставите здравеопазването и нас в невидимите ръце на пазара, кой ще се грижи за Вашите избиратели“, попита тя бъдещите народни представители.

 

Василева добави, че дори най-способните лекари и най-модерната техника не може да замести свързващото звено в медицинския екип - специалистите по здравни грижи. По думите й, без тях лечебните заведения се превръщат в пустиня, където липсват оазисите на човечността. Ето защо трябва да се направи всичко възможно да се спре емиграцията на медицинските сестри.

 

Председателят на БАПЗГ призова политиците да реформират здравеопазването и да осигурят добри условия за труд на медиците.  

 

Повече за това какво очакват лекарите и различни неправителствени организации от политиците

 

вижте в предизборната дискусия „Пресечната точка между медици и политици“.
 

Очаквайте становищата на основните политически сили.

Коментари