Публикация

Специалистите в България имат решение за защита и лечение на децата от COVID-19

Специалистите в България имат решение за защита и лечение на децата от COVID-19

Значителен ръст на болните от COVID-19 деца и тийнейджъри отчитат здравните власти през последните седмици у нас. Зачестяват и случаите на усложнения вследствие на COVID-19 при малките пациенти. Освен ръст на пневмониите, не са рядкост и случаите на мултисистемен възпалителен синдром.

 

В тази пандемична обстановка една от терапевтичните възможности пред специалистите е респираторният антивирусен препарат Инфлуцид. Той е доказан индуктор на интерферон, има широко антивирусно действие спрямо грипни и други респираторни вируси, включително и към сезонни коронавируси, цитопротективен, противовъзпалителен, имуномодулиращ и вирусоциден ефект. Тъй като съчетава всички гореизложени ефекти, той е неизменна част от терапията на COVID-19, прилагана от някои от водещите клиники в страната, сред които и инфекциозната клиника на ВМА.

 

Инфлуцид е избор за лечение на COVID-19 и други респираторни вирусни инфекции при децата и в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Александровска“. Повече информация за приложението на антивирусното лекарство Инфлуцид в клиничната практика на водещи педиатри и инфекционисти можете да видите във видеото.

Коментари