Публикация

Кампания набра 23 хил. лв. за хората с редки болести

Със средствата ще се основе фонд в полза на Националния алианс на хората с редки болести.


22 964 лв. набра за хората с редки болести кампанията „Бъди солидарен, подари щастие”, която се проведе в рамките на Шестнадесетия италиански фестивал на красотата в Пловдив.
Нейни инициатори бяха организаторите на модния форум – сдружение „Christian of Roma Group” и „Италиано-българска фондация - Пловдив”.

Със средствата ще се основе фонд в полза на Националния алианс на хората с редки болести, каза неговият председател Владимир Томов. Той обясни, че набирането на средствата е станало под егидата на Българския Червен кръст – в запечатани прозрачни урни.

Избрахме този начин на съхраняване на помощите, за да гарантираме на всички дарители и партньори, че кампанията се провежда коректно и открито, потвърди Елена Кристиано, управител на „Christian of Roma Group”.

10 964 лв. бяха събрани чрез дарения на „Щанда на солидарността” – първото събитие на кампанията „Бъди солидарен, подари щастие”. 12 хиляди лева бяха дарени от медицински център „РареДис” под формата на терапии за хора с редки болести. За тази сума в продължение на една година медицинско обслужване могат да получат 10 души с рядка болест, каза Владимир Томов.

Коментари