Публикация

Още една клиника на ВМА влезе в нов дом

Още една клиника на ВМА влезе в нов дом

Клиниката по неврохирургия на Военномедицинска академия (ВМА) посреща пациентите си в изцяло ремонтиран и модернизиран нов дом. След продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.


„Ремонтът продължи няколко месеца. Клиниката вече изглежда по съвсем различен начин – ремонтирана, модерна и оборудвана с най-съвременните технологии, необходими за извършването на високоспециализирана диагностична, лечебна и научно-преподавателска дейност. И ние работим при перфектни условия, и пациентите ни се чувстват комфортно“, коментира полковник проф. д-р Тихомир Ефтимов, д.м., началник на неврохирургията.


Наскоро приключи ремонтът и на двете операционни зали на Клиниката по неврохирургия

 

Те са оборудвани с най-съвременни системи за невронавигация, включително за краниална и спинална хирургия. На разположение са модерни дигитални рентгенологични апарати, невроендоскопска техника, както и апаратура за интраоперативен невромониторинг.


Ремонтът и модернизацията са в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й в модерна и високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение.


Това е поредното звено на ВМА, което беше обновено из основи. Специалистите в Клиниката по неврохирургия са сред водещите в страната и заслужават да работят и да се развиват при съответните условия. От своя страна, пациентите ни заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата продължават.

Коментари