Публикация

Министерство на здравеопазването запази ръководствата на пет болници

Министерство на здравеопазването запази ръководствата на пет болници

Министерството на здравеопазването обяви резултатите от конкурсите за членове на бордовете на пет лечебни заведения.  

 

Проф. д-р Любомир Спасов ще продължи да ръководи МБАЛ „Лозенец“. В борда на болницата влизат д-р Олга Мицова-Масларова, като представител на държавата, и Веска Рушкова, независим член.

 

Няма промяна и в СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" в София. Управител по новите правила остава проф. д-р Татяна Червенякова, представителят на държавата ще е доц. д-р Ангел Кунчев, който в момента е председател на Съвета на директорите, а независим член ще е настоящият зам.-председател д-р Искра Симова.

 

Проф. д-р Карен Джамбазов запазва директорския си пост в Университетската многопрофилна  болница за активно лечение „Свети Георги“ в Пловдив, а представител на държавата в управата става проф. д-р Ангел Учиков, който в момента е зам.-председател на Съвета на директорите.

 

Варненската МБАЛ „Света Анна" ще бъде управлявана от д-р Красимир Петров, който беше неин директор и до момента. Представител на държавата и независим член в ръководство също са хора от настоящото управление на лечебното заведение - инж. Димитрина Минкова и д-р Георги Кючуков.

 

Министерството обяви конкурси за ръководството на още две болници

 

Конкурсът за независим член в управата на „МБАЛ - Благоевград“ е удължен с още 15 дни. Д-р Огнян Митев ще остане начело на болницата, а представител на държавата ще е инж. Стойка Таскова, председател на Съвета на директорите в момента.

 

Ресорното министерство е обявило конкурс и за борда на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (СБАЛХЗ), както и за независим член и представител на държавата в Съвета на директорите в „МБАЛ - Христо Ботев“ във Враца.

Коментари