Публикация

Изследване срещу 60 лв. на бъдещи майки с новия 4D ехограф

Изследване срещу 60 лв. на бъдещи майки с новия 4D ехограф

ДКЦ „Св. Георги“ разполага с нов ехограф за феталната морфология, позната още като 4D изследване. Подходяща е за всички бременни и е задължително по всички европейски стандарти за добра медицинска практика в пренаталната грижа.

 

Препоръчително е фетална морфология да се направи 3 пъти по време на бременността

 

Това изследване  е препоръчително да се извърши трикратно през цялата бременност, посочи д-р Росица Стойчева, АГ специалист.

В първия триместър / 11-13 г.с./ ултразвуковото изследване на плода се прави заедно с тест на кръв от бременната за хромозомни аномалии - синдром на Даун, синдром на Едуардс и синдрон на Патау.

 

В 19-23 г. с. ехографът дава информация за  феталното развитие на всички основни органи и системи на плода и за протичането на бременността.

Целта на изследването е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или установят аномалии, които се проявяват в по-късни периоди от бременността. Прави се оценка на размерите и растежа на плода, плацентата, пъпната връв и околоплодните води, маточната шийка, кръвотока в различните съдове на фетоса.

 

Късната фетална морфология, която се прави в 30-32 г.с оценява доброто общо състояние на плода в края на бременността. Доплеровата ултразвукова диагностика дава информация за кръвотока в различни съдове на развиващото се бебе, в пъпната връв и маточните артерии.

 

По време на този преглед отново се прави оглед на различните органи и системи на плода. В този срок на бременността се извършва оценка как се чувства бебето в майчината утроба и се установява има ли някакви усложнения, които да изискват повишено внимание от проследяващия акушер-гинеколог и екипа по време на раждането.

 

До 30 април 2021 г. изследванията на новия ехораф ще се правят на промоционална цена от 60 лв.

Коментари