Публикация

Възпитаник на МУ-София спечели специализация в една от най-престижните болници в света

Възпитаник на МУ-София спечели специализация в една от най-престижните болници в света

Д-р Георги Галев, който завърши Медицинския факултет на МУ-София със „Златен Хипократ“ през 2020 г., е приет за специализация по патология в световноизвестната Кливланд клиник в САЩ. През последната година д-р Галев специализираше патология в „Токуда болница“ – София, като междувременно премина през многостепенни изпити и интервюта, за да кандидатства за специализацията отвъд океана. За 2021 г. той е единственият българин, приет в престижната клиника, която според класацията на сп. Newsweek се нарежда на второ място в света след Mayo clinic: https://www.newsweek.com/best-hospitals-2021

 

 

Специализацията по патология в САЩ е изключително интензивна и покрива тукашното обучение по патология, хематология и трансфузионна хематология, клинична лаборатория, имунология и микробиология. Специализантите в Кливланд клиник имат и преподавателски функции в местното висше медицинско училище. Продължителността на обучението е четири години, а след това има възможност да вземат и тясна специалност в областта на патологията за още една година.

 

„Благодарен съм на моите преподаватели в Медицинския университет в София, защото без отличната базова медицинска подготовка няма как да се състезаваш за най-добрите болници в света“, казва д-р Галев.

Коментари