Публикация

Д-р Ст. Константинов: При проблем лекарите да се обръщат към мен

Министърът обаче подчерта, че не може да се раздават пари на всеки кой колкото иска.


Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов призова лекарите да се обръщат към него при проблем, за да може той да бъде решен.

„Има ли проблем в здравеопазването, той не е на министър Дянков, той не е дори директно на министър-председателя. Той е мой проблем. Моля колегите, когато протестират, да се обръщат към мен за решаване на проблемите. Аз съм от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта в министерството, когато не давам интервюта и не съм извикан в Народното събрание”, каза д-р Константинов пред БНТ.

Министърът за пореден път подчерта, че е било прибързано подписването на споразумението между Българския лекарски съюз и правителството, което преди седмици председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов скъса.

Ние започваме вече да изплащаме парите на болниците. След трус обаче винаги има вторични трусове, посочи д-р Константинов и увери, че има готовност да се срещне с протестиращите лекари.

Не може кой знае колко повече да се харчи в здравеопазването, отколкото през предишните години. Бюджетът трябва да е структуриран, посочи министърът и допълни, че не може да се раздават пари на всеки кой колкото иска.

Коментари