Публикация

Отървете се от вашия белег

Не е задължително белегът ви да бъде с вас за цял живот. Да ви напомня за неприятен инцидент или пък да нарушава самочувствието ви.


Почти всеки белег, независимо от давността и произхода му, може да бъде излекуван с гел за лечение на белези.

Основните причини за появата на белези са операции (включително белег от секцио), травми, изгаряния, акне, както и някои заболявания като варицела. Всички тези белези представляват едно и също нарушение на тъканите и появата на груба и нееластична съединителна тъкан, която е различна по структура и цвят.

Лечението на белега се състои в омекотяване и хидратиране на тези тъкани и последващото им постепенно разграждане. Така се стига до изравняване на нивото и на цвета им с това на околната здрава кожа. Този процес изисква продължително време – от няколко месеца до една година – и изисква постоянство и търпение.

Контрактубекс е гел за белези с доказана ефективност на немския фармацевтичен гигант Мерц. При наскоро проведено клинично проучване над 90% от пациентите съобщават, че са много доволни от ефекта му! Препаратът може се ползва продължително при практически липса на странични ефекти. Подходящ е и за деца.

Гелът за белези Контрактубекс съдържа три активни съставки. Екстрактът от Allium Cepae действа като предотвратява разрастването на тъканите на белега, освен това ги разгражда и така намалява големината му. Действа също противовъзпалително и антибактериално. Хепаринът омекотява и хидратира грубите съединителни тъкани на белега и подпомага разграждането им.

Последната съставка, алантоин, има успокояващ и омекотяващ ефект и премахва сърбежа. Трите съставки са под формата на гел, който прониква в дълбочина на тъканите, за да постигне максимална ефективност.

Повече информация ще намерите на страницата на Контрактубекс

Коментари