Публикация

Д-р Брънзалов: Не очаквам нов пик на COVID-19 заради струпването на много хора на изборите

Д-р Брънзалов: Не очаквам нов пик на COVID-19 заради струпването на много хора на изборите

Струпването на много хора при предаването на изборните протоколи няма да доведе до нов пик на заболеваемостта от коронавирус. Това заяви в заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов пред БНТ.


По думите му, в момента наблюдаваме, че

 

заболеваемостта от коронавирус не се повишава, даже леко намалява

Ситуацията е малко по-оптимистична, допълни специалистът.

„По време на изборния процес всички епидемични мерки бяха взети. Ако се спазва 1,5 метра дистанция, естествено, че няма да има повишаване на заболеваемостта“, каза още д-р Брънзалов.


„На хората им е осигурено всичко необходимо, за да спазват мерките. Те, ако не ги спазват, това зависи от тях. Голяма част от тях са ваксинирани. Много труд се положи, за да бъдат предоставени всички възможности за дезинфектанти, коридори и т.н. Но

 

това, което зависи от индивида, ние не можем да го наложим

 

Нека да не преекспонираме проблема. Убеден съм, че няма да има пик благодарение на това, че в зала "Армеец" или в панаирната палата в Пловдив са се струпали толкова много хора. Те не са виновни за това, има начин за решаване на този проблем. В никакъв случай не мисля, че това ще доведе до нов пик на заболеваемостта“, заяви д-р Брънзалов.


Според него трябва да се смени по принцип изборният процес, за да няма такива опашки и толкова бавно да се предават документите.


Той подкрепи електронния вариант за гласуване, защото е точен, обективен, и няма да се стига до ситуации като тази.

 

Коментари