Публикация

Поклон пред здравните работници, загубили битката с COVID-19

Поклон пред здравните работници, загубили битката с COVID-19

С минута мълчание и вой на сирени ръководството и служители на Военномедицинска академия (ВМА) отдадоха почит към медицинските работници, загубили битката с COVID-19.


На 7-ми април отбелязваме Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник!


„През последната пандемична година, за съжаление, загубихме над 120 медици. Замислих се, докато отдавахме почит пред Паметника на загиналите медицински чинове, че загиналите по време на войните през годините медицински чинове са 142. А сега, само за една година, загинаха над 120. Това е изключително разтърсващо за мен и всички останали представители на нашата гилдия.


През тази година всички наши колеги показаха какво значи да бъдеш на висотата и морала на професията

 

Те са наистина са героите на нашето време. Те не се отказаха нито за миг да се грижат за своите пациенти, пренебрегнаха всякакви опасности, пренебрегнаха своите семейства, само и само да спасяват човешки животи, дори и с риска да загубят своя. Поклон пред паметта им.


Дълбок поклон и пред хилядите наши колеги, които и в момента са на работното си място и помагат на нуждаещите се“, коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Коментари

ДЪЛБОК ПОКЛОН!