Публикация

Кисело, по-кисело - лимонено

Само споменаването на името му може да ви накара да се „вкиснете”. Въпреки киселия си вкус обаче лимоните се използват в различни сфери - медицина, разкрасяващи продукти, аромотераия и др.


Най-огромната полза от жълтият цитрус е съдържанието на витамин С в големи количества.

Специалистите препоръчват употребата на лимони освен за обогатяване на организма с витамини и за тонизиране, но и за пречистване на храносмилателната система.

Друго предимство на киселият плод е, че подобрява работата на имунната система.  Редовната консумация намалява риска от инфекциозни заболявания (настинка, грип).

Лимоновият сок се използва и за изхвърляне на токсините от тялото.

Ароматерапията също се възползва от качествата на цитруса. Миризмата му предизвиква усещане за свежест и чистота. Ароматът укрепва доверието между хората, помага за засилване на концентрацията и е много подходящ за работни помещения. Освен това уханието на лимони премахва чувството за непълноценност и вдъхва увереност в собствените възможности.

Сокът от лимони притежава и избелващи свойства, както и помага за заздравяване на ноктите.

Няколко капки лимонов сок, добавени към вода и използвани при изплакването на косата, я правят много по-лъскава, здрава, придават й чудесен аромат.

Коментари