Публикация

Лаборатория „ЛИНА” въведе нов тест за непоносимост към 283 храни

Лаборатория „ЛИНА” въведе нов тест за непоносимост към 283 храни

Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага нов тест за хранителна непоносимост. Това е диагностично изследване за определя на  специфични IgG антитела към 283 храни.

 

Важно е да се знае, че с него не се изследва алергия, а хранителен интолеранс, т.е. реакция на имунната система, водеща до образуване на IgG антитела срещу определени храни, която засяга различни органи и системи. Клиничните изяви могат да варират в широки граници като оплаквания от страна на:

   

   *Храносмилателната система (синдром на раздразненото черво, запек, разстройство,          болест на Крон и др),

      *Опорно-двигателната система (болки в ставите, дължащи се на различни причини),

      *Косопад,

      *Често главоболие,

      *Намалена способност за концентрация и запаметяване,

      *Кожни прояви (обриви, екземи),

      *Нарушен глюкозен толеранс,

      *Метаболитен синдром,

      *Наднормено тегло.

 

 „Дали един пациент има хранителна непоносимост или не, се оценява комплексно. Важни са както резултатите от теста, така и клиничните оплаквания и други изследвания, които са извършени. Затова тестът за хранителна непоносимост трябва винаги да бъде тълкуван от лекар. Лекарят е този, който ще прецени дали се налага да се спазва диета, каква точно ще е тя и за колко време”, обяснява специалистът по имунология и клинична лаборатория д-р Марта Райкова.

 

Изследването е подходящо за възрастни и деца над 10-годишна възраст. За него се взема венозна или периферна кръв (от пръста). Резултатите са готови до 5 работни дни. Цената на теста е 270 лв., таксата манипулация е 2 лв. Проби се вземат във всички самостоятелни лаборатории на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна, Ямбол и Сливен. Адресите и работното време можете да видите тук.

 

 

Прикачени файлове

foods.pdf

Коментари