Публикация

Д-р Маджаров: Обществото видя, че може да разчита на лекарите

Д-р Маджаров: Обществото видя, че може да разчита на лекарите

Българските лекари могат да се почувстват горди, поздравявам всички колеги за тяхното вдъхновение и че са все така упорити. С тези думи се обърна към медицинската общност в "Още от деня" по БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

 

„Обществото видя, че може да разчита на нашите лекари. Днес видяхме, че признателността е засвидетелствана в цялата страна“, заяви д-р Маджаров по повод Деня на здравния работник, който отбелязваме днес.

 

Според д-р Маджаров пандемията е променила нещата в положителна посока

 

Относно младите, които напускат страната, според него на лекарите в България трябва да им се осигури позитив, предимства тук, за да останат по желание, а не просто да ги обвиняваме, че са заминали.

 

„Начинът да ги запазим е като създадем по-добри условия за работа в страната, няма как да затворим границите“, допълни още Маджаров.

 

Председателят на БЛС апелира максимално бързо да се въведе електронизацията. „Всички знаят, че неравномерното разпределение на кадри и възрастовите структури са най-големите проблеми. Ние нямаме резерв, всички лекари са в бóя. В някои региони само пенсионери са останали да работят. Това трябва да свети като червена лампичка на всички политици, които тепърва ще управляват в следващите години“, беше категоричен д-р Маджаров.

 

„Очакванията не се оправдаха относно ваксинацията. В последния месец бяха пристигнали около 180 000 ваксини на "Астра Зенека" и общественото мнение беше залято с едно усещане, че едва ли не няма никога да тръгне ваксинацията. Оказа се, че желанието на българина да се ваксинира е повече отколкото се предполагаше. Очакваме още ваксини от "Пфайзер" и "Модерна“ , допълни още той относно ваксинацията.

 

Маджаров изрази мнение, че не трябва да ходят лични лекари в РЗИ, трябва държавата да уреди въпроса с автомобили да се карат ваксините до тях.

 

Д-р Маджаров си пожела догодина по това време да не говорим за ковид, а да говорим за нещо много по-добро и по-спокойно за нашето общество и за нашите медици!

Коментари