Публикация

Топ образни диагностици от „Софиямед“ стават част от екипа и на УМБАЛ „Пълмед“

Топ образни диагностици от „Софиямед“ стават част от екипа и на УМБАЛ „Пълмед“

Към водещите специалисти в Центъра по образна диагностика на УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив се присъединяват топ лекарите от УМБАЛ „Софиямед“ д-р Радослав Петков и д-р Пламен Чупетловски.

 

Те ще надградят опита на екипа като консултанти в структурата и със своята професионална дългогодишна експертиза

 

във столичната университетска болница „Софиямед“ ще обединят усилия с пловдивските специалисти в диагностиката на пациенти, засегнати от COVID-19 и не само.


Д-р Радослав Петков оглавява Отделението по образна диагностика в УМБАЛ „Софиямед“ от 2014 г. до момента

 

В периода 2013 – 2017 г. е консултиращ рентгенолог в German Hospital, Tirana. От 2004 до 2010 г. е старши асистент по Образна диагностика в МУ-София, а от 1996 до 2004 г. е асистент по Образна диагностика във Второ рентгеново отделение на УМБАЛ „Александровска”. От 2004 до 2010 г. е и консултант по MRT в MДЛ „Русев” ООД, а от 1993 до 1996 г. практикува в Университетска болница „Царица Йоанна”, София в Отделение по Спешна образна диагностика. През 2002 г. завършва тригодишния цикъл на Европейския курс по Неврорентгенология. Има публикации в множество български и чуждестранни медицински списания, участие в монографии, участия в национални и международни конгреси, както и повече от 30 заглавия в тях.


Д-р Пламен Чупетловски е началник на Образна диагностика в ДКЦ „Софиямед“ от 2014 г.

 

работи в медицинския комплекс от 2012 г. От 2005-2012 г. е началник отделение „Образна диагностика” към ВМОБР на ВМА-София. От 1991-1994 г. работи като лекар-ординатор в отделение по Спешна помощ към МБАЛ „Рахила Ангелова“ - Перник. От 1994 -2000 г. е лекар-ординатор в отделение по „Образна диагностика” към същата болница. От 2000-2005г. е лекар-ординатор в отделение по образна диагностика към ВМОБР на ВМА - София. Има множество участия в български и международни конгреси.
„Присъединяваме се към екипа на водещата за Южна България университетска болница „Пълмед“ - част от лечебните заведения от структурата на „Булфарма“, с ентусиазъм, тъй като в динамично развиващата ни се специалност и в условията на пандемия обменът между медицинските кадри е много важен. Поддържаме връзка с нашите колеги от водещи европейски центрове по образна диагностика като по този начин сме в непрекъснат обмен на знания и опит, които с удоволствие ще споделим и с колегите в Пловдив“, коментират двамата специалиста.


Началникът на Образна диагностика в УМБАЛ „Пълмед“ д-р Георги Стоилов коментира, че за него е удоволствие и привилегия да работи с толкова изявени в областта на образната диагностика специалисти.

 

 

 

Коментари