Публикация

Безплатни прегледи в „Пирогов”

Безплатни прегледи в „Пирогов”

Новият началник на Клиниката по хирургия доц. Добромир Сотиров с първа инициатива в подкрепа на пациентите с онкологични и жлъчно-чернодробни проблеми


COVID-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация. Стотици българи продължават да отлагат срещата си със специалист, докато състоянието им не изисква неотложна медицинска помощ. В тяхна подкрепа най-голямата спешна болница в България – „Пирогов“, ще провежда безплатни консултации, които ще достигнат и до пациентите в цялата страна.


Във фокуса са страдащите от ICTER или така наречената жълтеница

 

както и тези с онкологични заболявания на жлъчно-чернодробната и панкреасна система и на стомашно-чревния тракт.


Характерно пожълтяване на очните ябълки, лигавиците и кожата на дланите и ходилата - първи сигнал, че трябва да потърсите помощ от специалист в жлъчно-чернодробната хирургия. Жълтеницата е състояние, което свидетелства за начало на заболяване на кръвта, черния дроб или жлъчните пътища. Не подценявайте тези симптоми, защото те могат да доведат до цялостно влошаване на състоянието на пациента и необратими усложнения.


Системната среща със специалист е задължителна за пациентите с онкологични заболявания на черния дроб, панкреаса, стомаха и червата

 

и е гаранция за това, че проблемът ще бъде под контрол.


Първият ден за безплатен преглед лично от началника на Клиниката по 

доц. Добромир Сотиров
доц. Добромир Сотиров

хирургия доц. Добромир Сотиров е 17 април 2021 г. (събота).

 

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде разкрит кабинет в Медицинския център „Н.И.Пирогов”.

 

За консултация можете да се запишете всеки ден от 09:30 до 18:00 часа на телефон 0885 336431.


Следете инициативата #ИзлезОтИзолацията, за да знаете кога и къде ще бъде следващата възможност за безплатна консултация!

 

 


Доцент Добромир Сотиров усъвършенства своите хирургични умения във Великобритания и Франция. Последната година той оперира в Университетската болница на Оксфорд. Преди това шест години работи за Университетската болница Пол Брус в Париж . Оперирал е една година и в Университетската болница на Червения кръст в Лион.


В тези лечебни заведения доц. Сотиров натрупва опит в коремната и жлъчно-чернодробната и панкреасна хирургия. Придобива безценни умения в лапароскопските интервенции, чернодробните резекции и трансплантации, лечението на тумори на панкреаса, роботизираната коремна хирургия и подготовката и грижата за болни в постоперативния период.


През 2021 година се завръща, за да поеме управлението на Клиниката по хирургия в най-голямата спешна болница в България – УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” .

 

Коментари

Хаха