Публикация

Отличиха доброволка от COVID-отделението ни

Отличиха доброволка от COVID-отделението ни

Доброволка от общинска болница „Св. Мина“ беше отличена с извънредна награда „На първа линия“ в осмото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“. Нейното име е Мария Бончева и е шести курс студент по медицина.

 

Присъединява се към екипа на МБАЛ „Св. Мина“ по време на втората вълна на пандемията от коронавирус в помощ на недостигащите лекари. Мария е сред първите доброволци, които започват работа в Ковид отделението на болницата. Помага на сестрите с приготвяне на лекарствата, както и на лекарите при приемане на пациенти. Студентката активно участва и във ваксинирането.

 

Номинацията за кампанията „40 до 40“ Мария получава лично от директора на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров.

 

Студентката без колебание помага на най-застрашените

 

„В най-големия епидемичен взрив Мария не се поколеба за минута да помогне на най-застрашените. Раздава се съвсем безкористно в работата си и е перспективна. Тя е пример за младите хора“, коментира проф. Петров относно направената от него номинация.

 

Категорията „На първа линия“ е специално добавена в проекта „40 до 40“ тази година в знак на признателност към всички лекари, медицински сестри, студенти по медицина, персонал на болници и доброволци, които са на първа линия в борбата с COVID – 19 през 2020 и днес.

Коментари