Публикация

Третият модул от тематичния курс „Компютърна томография” ще се проведе онлайн

Третият модул от тематичния курс „Компютърна томография” ще се проведе онлайн

Трета част от поредицата обучения на Клиниката по образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще засегне компютърно томографските протоколи за изследване на глава, гръден кош, корем и малък таз.


Курсът ще се проведе онлайн на 14 май 2021 г. от 15:00 часа

 

през платформата Google Meet, като участието е безплатно.


Модулът е предназначен за рентгенолози, рентгенови лаборанти, медицински физици, студенти, специализанти

 

и всички с опит и интерес в областта на компютърната томография. Тази част от обучението ще покаже логиката и последователността при изграждане на КТ протоколи за отделни групи анатомични области.


Създаването на КТ протокол и въвеждането му в клиничната практика по образна диагностика е трудна и нетривиална задача, която изисква съвместна работа от висококвалифициран мултидисциплинарен екип от рентгенолог, рентгенов лаборант и медицински физик.


Програма на обучението - виж прикачения файл


Линк за присъединяване: https://meet.google.com/cqm-znaa-gok


Ако желаете сертификат за участие в събитието, моля изпратете трите си имена на email: ct_course@abv.bg


Поредицата обучения от курса „Компютърна томография“ е организирана в четири последователни модула, чиято цел е да обяснят основните принципи на получаване на образа при КТ изследванията, техническите параметри, имащи отношение към качеството на образа и логиката при изграждане на протоколите при отделните групи пациенти. Програмата позволява участие в избрани модули или във всички модули последователно.

Прикачени файлове

Programme module3_CT_14.05.pdf

Коментари