Публикация

Международно признание за Клиниката по неврохирургия към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”

Международно признание за Клиниката по неврохирургия към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”

Глобалният лидер в обучението на специалисти в гръбначната хирургия AO Spine сертифицира Клиниката по неврохирургия към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ като един от световните центрове, които осигуряват академична среда на най-високо ниво.


AO Spine създава, разпространява и обменя знания за насърчаване на върхови постижения в грижата за пациентите с гръбначни заболявания.


„Това признание доказва, че

 

дори пандемията не може да ни отклони от пътя на науката към непрекъснато усъвършенстване

 

и практическия обмен на проучвания и опит“, сподели удовлетворението си проф. Николай Габровски, началник на Клиниката по неврохирургия.


Припомняме, че в началото на месец април AO Spine организира хибриден семинар на тема „Гръбначен травматизъм” с домакин Университетската болница „Н.И.Пирогов“.


„Въпреки изолацията, гръбначната патология и нуждите на пациентите с гръбначни заболявания в страната не са намалели. Ето защо световният опит в грижата за хора с гръбначни увреждания и връзката с иновативните и технологични решения в методите за лечение са безценни за нас“, каза началникът на Отделението по спинална неврохирургия д-р Петър Илков.

Коментари