Публикация

Български лекари за ново здравеопазване с отворено писмо до д-р Симидчиев

Български лекари за ново здравеопазване с отворено писмо до д-р Симидчиев

Организацията Български лекари за ново здравеопазване разпространи отворено писмо до председателя на здравната комисия в НС д-р Александър Симидчиев. Вижте текста му:

 

Учредители на „Български лекари за ново здравеопазване“ (бивши млади) са д-р Емануил Найденов, неврохирург в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, както и колегите му от болницата Александър Йорданов – хематолог, Ирена Иванова – клинична лаборатория, Любомир Пъдарски – анестезиолог, Анна Костадинова – нефролог, Петър Каразапрянов – неврохирург и Мария Петкова – гастроентеролог. 

 

Организацията е създадена, за да защитава интересите на работещите в системата,

без амбицията  да е алтернатива на Българския лекарски съюз.

 

„Откриваме твърде много основания за подобно, макар и закъсняло, действие от наша страна. Все някой трябваше поне да се опита да изкаже на висок глас мислите на редовия лекар, както и натрупаните с години истини. Факт, повечето царе са голи. Неблагоприятните течения не се усещат по върховете. Там цари безветрие – нещо, което трябва да бъде нарушено, а не крепено. Ние вече създаваме

 

експертни групи, които ще работят по конкретни казуси в съответното звено в здравната система

 

Още при учредяването си организацията се ангажира да направи анализ на наличните проблеми и да очертае конкретни решения, които да бъдат предложени на Министерството на здравеопазването, НЗОК и Комисията по здравеопазване в парламента. Една от първите стъпки е незабавно трябва да се промени финансирането на системата и да не се плаща на преминал болен, а за оказано качествено лечение, убеден е д-р Найденов.

 

 

 

Коментари