Публикация

Как да влезем бързо във форма за лятото

Как да влезем бързо във форма за лятото

Ако сте понатрупали някой и друг излишен килограм през тази зима, сега е моментът да действате. Ярките и слънчеви дни на пролетта са само допълнително напомняне, че лятото е точно зад ъгъла, че с него ще дойде и мечтаната почивка в някаква степен от рутината. Пандемията от COVID-19 все още не е овладявана, но природата се събужда и с нея се възражда и човешката жажда за живот и емоции. А за да се чувствате добре в тялото си, трябва да се грижите правилно за него.


Нека рестартът към живота започне сега!


Физическата активност е полезна освен за общото здраве и фигурата, също така и за чревното здраве. Тя подобрява храносмилането, намалява подуването и подпомага редовното изхождане. Докато се опитвате да влезете във форма, не бива да забравяте, че предприемането на по-интензивно натоварване в съчетание с рестриктивен хранителен режим може да постави организма в шок и да доведе до нежелани състояния.


Навярно сте чели съвети как да хапвате редовно без да прекалявате с количеството, да пиете повече течности и т.н. и сигурно много искате още от понеделник, а защо не и веднага, да започнете да ги спазвате всеки един от тях.


Вероятно сте свикнали сутрин да закусвате или да правите лежерен брънч. Ако планирате предиобедни тренировки, добре ще е да оставите стомаха без натоварване, а приетата храна да е такава, която да ви зареди с енергия. Смутито е чудесен избор, тъй като ще ви даде нужните въглехидрати за добър тонус.


Ако залагате на по-интензивни тренировки

 

е добре храната да се приема поне два часа преди физическото натоварване. За бързо възстановяване след упражненията може да се хапват продукти, богати на протеини, въглехидрати и мазнини.


Дори да прочетете всички препоръки и да знаете „правилата“ обаче, графикът често се променя в движение и стомахът може да даде знак.

 

 

Още Хипократ е прозрял, че всички здравословни проблеми тръгват от червата

 

Чревният микробиом има съществена роля за здравето и жизнените процеси. Зад този термин стоят колонии от микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички) в храносмилателния тракт. От състоянието на тази микрофлора зависи имунитетът, качеството на храносмилане, хормоналният баланс, здравето на сърцето и други.

 

Когато организмът е изложен на прекомерен стрес, физическо натоварване или в менюто вместо богати на фибри, витамини и минерали храни са застъпени пържени и мазни меса, пици, чипс, полезните микроорганизми може да намалеят. В такива случаи е добре чревната микрофлора да бъде подпомогната с добавки, съдържащи млечно-кисели бактерии. „Лакто 4 ВИП“ съдържа най-важните „добри“ бактерии Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus. Специалната формула запазва жизнеността на лактобацилите в киселата среда на храносмилателния тракт.

 

 

Коментари