Публикация

БЛС ще подпомогне рекорден брой бъдещи лекари

БЛС ще подпомогне рекорден брой бъдещи лекари

Рекорден брой бъдещи лекари ще финансира Българският лекарски съюз по програмата за подпомагане, обучение и изграждане на лидерски и комуникационни умения за 2020-2021г.


Общо 100 бъдещи лекари от 5-и и 6-и курс, специалност „Медицина“, ще получават ежемесечна стипендия от 150 лв.

 

за период от 9 месеца. Благодарение на допълнително получена финансовата подкрепа, програмата се разширява с решение на УС на БЛС от 23.04.2021 г. За сравнение през миналата година финансово стимулиране получиха 45 бъдещи лекари от цялата страна.


В условията на пандемия и покачващите се очаквания на обществото към лекарите, още повече се засилва необходимостта от стимулиране на бъдещите лекари, които се оказват едни от най-полезните в COVID отделенията и благодарение на своя младежки ентусиазъм и добра експертиза активно участват в овладяване на ситуациите.


БЛС благодари на фирмите партньори по проекта, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно – Рош България, Novartis България, АбВи България, Амджен България, Janssen България, Байер България, Гедеон Рихтер, Sanofi България, Pfizer и Астра Зенека България.


Всички допълнително класирани стипендианти ще получат подробна информация

 

на предоставения от тях имейли до 12.05.2021 г. Информация може да бъде получена и на телефон: 02/ 954 94 60.


Напомняме, че целогодишно продължава финансирането на участия в национални и международни научни форуми на млади лекари до 35 години, специализанти, които не са завършили своята специализация, докторанти (редовни или на самостоятелна подготовка), които имат договор за обучение и на се отчислени към датата на подаване на заявлението.


Документи се приемат на адрес: гр. София, бул. „Акад. Ив. Гешов“ № 15, Център по хигиена, ет. 2, офис 6 от 09:00 до 17:00 часа.

Коментари