Публикация

Разпространяват фалшиво съобщение от името на НЗОК

Разпространяват фалшиво съобщение от името на НЗОК

Националната здравноосигурителна каса предупрежда, че от няколко дни се разпространява от нейно име фалшиво съобщение. С него се обещава възстановяване на суми, отправя се призив за попълване на лични данни. От фонда изтъкват, че съобщението не е изпращано от тях.


Ето и подробностите:


„От няколко дни в интернет пространството се разпространява спам-съобщение, като се ползват части, съдържащи насочване към мейл адрес на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) – nhif.bg, в което се казва, че на гражданите ще бъдат възстановявани различни суми, след проверка на личното им „здравноосигурително досие“. За целта трябва да бъдат попълнени формулярите, прикачени към съобщението, и те да бъдат потвърдени на посочена връзка.



Съобщението не е изпращано от НЗОК!



Тъй като подобни действия са противозаконни и представляват възможен опит за изнудване на гражданите, НЗОК е информирала компетентните органи, за да предприемат необходимите мерки“.

От здравната каса обръщат внимание на хората да подхождат внимателно към съобщения от непознати адреси, които получават на електронните си пощи.

Коментари