Публикация

Бъдещи и настоящи звезди ще мерят сили на „Амбинор къп“

Бъдещи и настоящи звезди ще мерят сили на „Амбинор къп“

С поредното 17-то издание на престижния турнир „Амбинор къп“  ще бъде открит състезателният сезон на открито в мъжкия тенис.

Общо 77 участници са заявили участие в надпреварата, която по традиция ще се проведе на кортовете на ТК „Левски“.  

Двубоите от квалификациите започват на 3 май, а финалът ще бъде на 8 май от 10:00 часа.

Водач в схемата е държавният шампион на открито през 2017 г. Васко Младенов, а номер 2 Васил Димитров - и двамата с точки за световната ранглиста. Трети е вицешампионът от „Амбинор къп“ през 2019 г.  Денислав Проданов, а шести е поставен миналогодишният финалист в надпреварата Диан Недев.

Турнирът е отлична възможност млади тенисисти да премерят сили с вече утвърдени състезатели. По този начин искаме да им помогнем да направят крачката от юношеския към мъжкия тенис,  заяви д-р Петър Велев, управител на фирма „Екофарм“ испонсор на турнира.  

 

Въпреки продължаващата пандемия, предприети са всички мерки по осигуряване на безопасността на участниците, увериха организаторите.

На практика състезанието е неподвластно на пандемията, но е подвластно на страстта към тениса. Всички любители на оспорваните битки  са добре дошли на трибуните, коментира Явор Цаков, председател на УС на ТК „Левски“

Наградният фонд на „Амбинор къп“ е 2000 лева,  като освен престижната купа, спечелилият първото място ще 1000 лева.

 

Коментари