Публикация

Какво представлява Гемотерапията?

Какво представлява Гемотерапията?

Екстрактите на гемотерапия са най-мощното и най-новото допълнение към терапията на растителна основа. Докато първоначалната концепция може да бъде датирана от египтяните, първите документирани проучвания започнаха през 1959 г. Оттогава Gemmotherapy materia medica нараства експоненциално с приноса на множество европейски учени, лекари и биохимици. Днес Гемотерапията започна да привлича вниманието на хората, търсещи естествени методи, за да подобрят имунитета си, както и хомеопатите, натуропатите, хиропрактиците, акупунктуристите, акушерките, практикуващите сестри, педиатрите и семейните лекари.

Екстрактите на гемотерапията се произвеждат от ембрионални тъкани на растенията (ембриофитотерапия), най-често пъпките на клоните на дърветата, за възстановяване и поддържане на здравето. Действието на тези екстракти на клетъчно ниво стимулира дренирането, тонизирането и подмладяването на органите. Използването на екстракти от Gemmotherapy за остри и хронични симптоми води до възстановяване на имунитета.

На пръв поглед, екстрактите на гемотерапията изглеждат много сходни с течните билкови тинктури, които често се предписват от различни здравни специалисти или са закупени от физически лица от щандовете за самообслужване. Отвъд визуалните прилики обаче се установяват забележителни различия в терапевтичните им възможности.

Гемотерапевтичните препарати се произвежда от първите пъпки и издънки на избрани дървета и храсти всяка пролет. Дървесните пъпки са растежният материал на цялото растение и са най-хранително плътната част на растението. Именно този специфичен вид растителен материал се използва за създаване на гемоекстрактите, който го прави отделен от билковите тинктури и хомеопатията.

Гемотерапията е претърпяла повече от 50 години биохимични и клинични проучвания на университетско ниво в Европа, за да определи индивидуалните свойства и действия, които всеки екстракт има върху определени органи и системи. Чрез тези проучвания и събирането на емпирични данни гемотерапията е получила статут на одобрен продукт от Европейския съюз и производството на екстрактите е очертано в Европейската фармакопея. В Съединените щати, обаче, тя е класифицирана като билкова добавка от FDA и следователно в по-голямата си част се нарича растителен извлек.

Коментари