Публикация

Безплатни прегледи за хора с трудно заздравяващи рани

Безплатни прегледи за хора с трудно заздравяващи рани

Месец преди началото на летния сезон Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” насочват вниманието си към пациентите, които се борят с трудно заздравяващи рани и към тези, които имат деформации и смущаващи белези след оперативни интервенции и изгаряния.


Десетки са пациентите, които от години търсят помощ и така и не откриват пътя към решението и възвръщането на самочувствието си, коментират от лечебното заведение.


„При нас непрекъснато идват пациенти, които са се лутали с години в търсене на помощ, докато състоянието им не се влоши и не се наложи операция”, разказва проф. Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия.


За да не се стига до спешна помощ,

 

от 17 май до 17 юни екипът на проф. Аргирова ще консултира безплатно хора с тези проблеми

 

Всеки вторник от 13:30 до 19:00 часа приемно-консултативните кабинети в Клиниката по изгаряне ще бъдат на разположение на всички, които предварително са се записали на телефон 0882 73 24 59.

 

проф. Мая Аргирова
проф. Мая Аргирова

 


„Няма универсално средство за локално лечение или медикамент.

 

Ако нещо помага на един, не е задължително то да облекчи друг пациент

 

Изкуството ни се състои в правилната оценка на проблема и индивидуалния подход към всеки”, казва още проф. Аргирова.


В кампанията за безплатни прегледи се включват и специалистите от Отделението по изгаряне и пластична хирургия при деца, които ще консултират всеки малчуган, претърпял травма или инцидент, оставили му белег.


Такива проблеми често се отразяват на емоционалното развитие при децата и способността им за социална адаптация. Смущения и дискомфорт изпитват и възрастните. Затова успешното и навременно лечение са от изключително значение за възстановяването на нормалния ритъм на живот на пациентите.


Клиниката по изгаряне и пластична хирургия е водещата специализирана структура в страната за диагностика, активно лечение и ранна рехабилитация на деца и възрастни с изгаряния, измръзвания и мекотъканни дефекти.


Нейните основи са положени още през 1961 година. Към днешна дата клиниката разполага със специалисти с богат опит, преминали през десетки обучения у нас и в чужбина, които успешно прилагат най-модерните техники и препарати за лечение в областта.

Коментари