Публикация

Пламен Милушев триумфира на "Амбинор къп" 2021

Пламен Милушев триумфира на "Амбинор къп" 2021

Пламен Милушев от ТК „НСА“ стана големият победител от 17-тото издание на „Амбинор къп“.  В решаващия двубой той надделя с два на един сета над миналогодишния финалист от надпреварата Диан Недев от „Виа ТС“.

 

Битката за титлата продължи около два часа за радост на публиката, която бе дошла на кортовете на ТК „Левски“ в столицата. Зрителите станаха свидетели на красиви отигравания, емоции, обрати и на огромното желание за победа и на двамата състезатели.

 

Мачът не започна добре за сочения за фаворит Милушев. Той допусна пробив при сервиса и позволи на Недев да вземе първия сет с 3:6 гейма. 

През втората част Милушев не даде шанс на съперника  и спечели категорично с 6:1 гейма. 

В началото на решаващия трети сет противниците  реализираха по един ранен пробив, но опитът си думата. Милушев успя да затвори мача с 6:3 гейма и да спечели купата.  За състезателя на ТК „НСА“ това е втори трофей от „Амбинор къп“, след като успя да спечели надпреварата и през 2019 г.Любопитен факт е, че заради контузия, участието му в турнира бе под въпрос до последния момент.   

 

Мачът беше изключително тежък, тъй като съперникът е доста експлозивен и агресивен в добрия смисъл“, коментира Милушев.  Като причини за бързото си възстановяване шампионът посочи сериозната работа по време на тренировки, както и фактът, че  не се разделя с „Амбинор Енерджи“. 

Титлата беше връчена от Христина Касапова, бизнес юнит мениджър във фирма „Екофарм“  - спонсор на турнира. Освен купата, победителят спечели 1000 лв. и точки за Националната ранглиста.

 

 

Коментари