Публикация

Акушерка Неделка Гулекова: Болницата беше като мой втори дом

Акушерка Неделка Гулекова:  Болницата беше като мой втори дом

Неделка Гулекова е акушерка в Отделението по акушерство и гинекология на Панагюрската болница близо четири десетилетия. Преди броени дни излиза в заслужен отдих със съзнанието, че е давала най-доброто от себе си от 9 март 1981 година, когато е първият ѝ работен ден като акушерка.

Раждането като процес през годините не се е променило, както и емоцията, споделя с неизменна усмивка Неделка Гулекова. За тези години участва в стотици раждания и е част от радостта на много семейства, в които се ражда новият живот. Бях дежурна при ражданията и на трите ми внучета, но при нас, на всяко раждане е вълнуващо, разказва дългогодишната акушерка. Обяснява, че има трудни, но има и весели раждания, след които майките казват, че не са изпитали болка, но основното за екипа в родилната зала е да запази спокойствие. Много често дишаме с майката и когато бебето изплаче, ние заедно с него поемаме дъх и сме щастливи, разкрива с вълнение Неделка Гулекова.

За мен болницата беше вторият ми дом, споделя акушерката и допълва, че за нея е било удоволствие да работи с всеки от колективите през годините. Сред първите, с които работи са били старшата акушерка Витка Лискова, акушерките Цонка Гагова, Таня Минекова, Елисавета Кърджийска, Ваня Петрова, Любка Димова, лекарите – д-р Абаджиев, д-р Бътовски, д-р Нинова, д-р Кукуряшкова, д-р Цанов. Винаги сме били като голямо семейство, като в началото аз се учех от по-възрастните, а после помагах на по-младите, пояснява акушерката.

Пожелавам от сърце на всички млади колежки да работят със същото желание, с което ние започнахме, на майките да са щастливи и да раждат здрави дечица, сподели в последния си работен ден акушерка Неделка Гулекова.

 

Коментари