Публикация

„Пирогов“ намалява наполовина леглата за COVID-19

„Пирогов“ намалява наполовина леглата за COVID-19

Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в „Пирогов“ ще бъдат намалени с 50%, защото в последно време част от тях остават празни. Това обяви в интервю за bTV  зам.-директорът на болницата проф. Николай Габровски. По думите му намаляването на натиска на коронавируса е осезаемо.

 

По повод последната вълна на вируса, проф. Габровски коментира, че подмладяването на пациентите е факт при британския вариант.

 

„Ние научихме, че това е комплексно заболяване. Но това, което най-много засегна хората е, че ги накара да забавят лечението на болестите, които си имат“, допълни проф. Габровски.

 

На въпрос дали работата на Националния оперативен щаб трябва да продължи и при служебното правителство, Габровски каза, че това решение е изцяло в ръцете на новия здравен министър.

 

„Много противоречиви мнения бяха изказани по отношение на щаба. Моето убеждение е, че управлението на кризата беше много добро. Имахме един добър баланс колко да бъдем затворени, за да ограничим пандемията. Вече е въпрос на избор как да се продължи“, каза той.

 

Зам.- председателят на БЛС проф. Габровски смята, че

 

най-важната задача пред служебния здравен министър

 

е да се подсигури борбата с пандемията в следващите няколко месеца, за да имаме нормална есен и зима.

Коментари