Публикация

„Нашите недоносени деца“ с нова кампания в помощ на Неонатология

„Нашите недоносени деца“ с нова кампания в помощ на Неонатология

Изключително признателни сме на фондация „Нашите недоносени деца“, която отново организира благотворителна кампания в помощ на отделението по Неонатология в „УМБАЛ-Пловдив“ и на малките ни пациенти. Това заяви началникът д-р Диана Аргирова по повод акцията за осигуряване на специализирана медицинска техника, стартирала наскоро по инициатива на неправителствената организация.

 

„Когато ме попитаха от фондацията от какво се нуждаем, обясних, че ни е необходима система за обратна осмоза, която ще използваме за дестилирана вода, която ползваме за апаратурата в ежедневната ни работа. Много полезна за екипа ще бъде и лампа, която визуализира фината кръвоносна система на бебето и улеснява прецизната работа на медицинските специалисти при интервенции, като осигурява по-добър венозен достъп”, каза д-р Аргирова.

 

Екипът на Неонатология се грижи за близо 200 недоносени всяка година

 

Екипът на Неонатология в „УМБАЛ Пловдив" се грижи за около 170-200 недоносени бебета годишно. У нас преждевременното родените деца всяка година са около 10% от всички, в някои населени места броят им обаче е много над средния за страната - близо 18% или около 6000 недоносени бебета. Те се раждат твърде рано и са неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското тегло и ненапълно развитите си органи и системи, имат нужда от специализирани грижи с високотехнологична медицинска техника, за да оцелеят.

 

Благодарение на благотворителните инициативи на фондация „Нашите недоносени деца“ отделението в „УМБАЛ-Пловдив“ е получило кувьоз, монитори за наблюдение, кислородни апарати, столове за кърмене. С тяхна помощ е обзаведена и специалната семейна стая, където родителите имат възможност да общуват с децата, докато са в лечебното заведение.

 

Коментари

ПЕДИАТРИЧНА БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ!!