Публикация

Д-р Марияна Даскалова от Пловдив: В МБАЛ „Централ Хоспитал“ спасиха баща ми от Ковид, благодаря

Д-р Марияна Даскалова от Пловдив:  В МБАЛ „Централ Хоспитал“ спасиха баща ми от Ковид, благодаря

Баща ми е жив, защото имаше късмет да попадне и да се лекува в COVID-отделението на МБАЛ „Централ Хоспитал“. Все още не е напълно възстановен, продължава терапията си вкъщи, но с всеки изминал ден се подобрява, сподели д-р Марияна Даскалова, общопрактикуващ лекар в Пловдив.

 

Димитър и неговите близки са признателни на екипа на лечебното заведение за денонощните грижи и всеотдайността към болните. Те правят всичко възможно, за да върнат болните при семействата им, независимо на каква възраст са, а най-важното е, че усилията им се увенчават с успех, заявиха пловдивската лекарка.

 

Когато баща й заболява, д-р Даскалова го диагностицира, назначава терапия и проследява състоянието на 71-годишния мъж. Прилагах същия терапевтичен подход, както и при другите си пациенти, но след седмица лечение, състоянието на татко продължи да се влошава и той трябваше да бъде настанен в болница, разказа тя.

Веднага се обръща към болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ за съвет и съдействие, където често изпраща свои пациенти в другите отделения. След изписването им всички споделят с нея, че са много доволни от положените грижи, от обстановката в болницата и от професионализма на работещите там. Такива отзиви чува и от свои колеги в Пловдив. Затова е категорична, че ще насочи и баща си тук.

 

Заради тежкото протичане на болестта Димитър е приет в Ковид отделението за дихателна реанимация, където се лекува в продължение на 34 дни. „Татко е много признателен на екипа на д-р Стефан Василев – лекари, медицински сестри и санитари, за денонощните грижи и безрезервната отдаденост към пациентите. Убеден е, че сега е жив, благодарение на техните грижи“, разказа д-р Даскалова.

 

Тя смята, че коронавирусната инфекция протича различно при всеки болен. Независимо от възрастта и придружаващите заболявания някои оздравяват бързо, други се влошават и стигат до болница, а трети дори губят битката със заразата. Препоръката й към хората е да спазват стриктно противоепидемичните мерки и да се ваксинират.

Коментари