Публикация

Запек при децата - помощ с природни методи

Запек при децата - помощ с природни методи

Основната причина за употребата на всички природни продукти е надеждата, че те ще помогнат на организма да се изчисти от токсините, защото, когато това се случи, то ще се самоизлекува. Тук трябва да се обърне внимание на способността на тялото да се самоочиства от тези токсини. Ако обаче човек страда от запек, то е необходимо най-напред този процес да се нормализира. И ако като пораснали и възрастни сме наясно с необходимостта от редовна дефекация, то като родители трябва да сме много наясно с този проблем при своите деца. Наличието на запек при бебето и малкото дете е своеобразен барометър за здравето.


Първи признаци на запичане при децата

 

Все повече майки разбират значението на доброто ранно храносмилане и последващо редовно изпразване на червата и молят за помощ, независимо дали става въпрос за колики, киселинен рефлукс или запек. Тук на помощ може да дойде гемотерапията в микродози, посочва Ангел Ангелов (снимката по-долу), гемотерапевт и кинезитерапевт, основател на Ергон Център България (гр. София, ул. Пирински проход №39, Телефон: 089 660 0762).  

 

Гемотерапията е уникална сред природните продукти, тъй като е доказано, че тя не само лекува и храни клетките, но и подпомага укрепване тъканите на всички органи, с които младият организъм навлиза в живота.

 

Действието на гемотерапията и използването й в началото на живота на бебетата и малките деца не само обръща внимание на настоящия симптом, но има и дългосрочна полза.

Ангел Ангелов Ергон център гемотерапия

Последващи признаци:

 

Ако родителите започнат да търсят природните методи за справяне със запека още при първи признаци, то техните деца по-рядко ще страдат и от инфекция на ушите, възпалени синуси, екземи и нарушения на съня. Защото ушите, синусите и кожата са вторични, аварийни изходи на нашето тяло, чрез които то се чисти, когато червата и бъбреците не функционират с пълен капацитет. Подпомагането на органите с гемотерапия, когато всички жизненоважни органи растат и се развиват, ще предотврати по-нататъшни състояния, които могат да станат хронични. Често повтарящите се ушни инфекции, запушване на синусите и екземи биват лекувани с антибиотици, антихистамини или кремове за локално приложение, като не се взема предвид проблемът за бързата и редовната дефекация.

 

Никога не е твърде късно

 

Добрата новина е, че никога не е късно. Тялото не губи способността да се самолекува. Трябва да се има предвид, че използването на гемотерапия на по-късен етап ще отнеме повече време и ще изисква търпение за справяне с проблема.
Важно е да се отбележи, че при бебета и малки деца се прилагат микродози. Подходящо е екстрактите на гемотерапията да се разтварят в топла вода или чай и тогава да се дават на бебето и малкото дете, за да може количеството алкохол в екстракта, макар и минимално, да се изпари. Водещи лекари педиатри подчертават, че гемоекстрактите по никакъв начин не могат да увредят здравето на малкия човек заради количеството алкохол в тях.

 

Какво е гемотерапия?

 

Гемотерапевтичните препарати се произвеждат от първите пъпки и издънки на избрани дървета и храсти всяка пролет. Дървесните пъпки са растежният материал на цялото растение и са най-хранително плътната част на растението. Именно този специфичен вид растителен материал се използва за създаване на гемоекстрактите, който го прави отделен от билковите тинктури и хомеопатията.

 

Гемотерапията е претърпяла повече от 50 години биохимични и клинични проучвания на университетско ниво в Европа, за да определи индивидуалните свойства и действия, които всеки екстракт има върху определени органи и системи. Чрез тези проучвания и събирането на емпирични данни гемотерапията е получила статут на одобрен продукт от Европейския съюз и производството на екстрактите е очертано в Европейската фармакопея. В Съединените щати, обаче, тя е класифицирана като билкова добавка от FDA и следователно в по-голямата си част се нарича растителен извлек.

 

Повече по тази тема можете да научите от книгата „Гемотерапия за всички – изграждане на имунитет при бебета и малки деца“ от Лорън Хюбеле, издадена от българското издателство Екрие. Преводач е Ангел Ангелов, първият сертифициран в България гемотерапевт. На българския пазар предстоят да бъдат издадени и още книги на Лорън Хюбеле, свързани с гемотерапията.

Коментари