Публикация

Медицинският надзор – с нов директор

Медицинският надзор – с нов директор

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров назначи нов директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Това е д-р Георги Христов, който заменя на поста д-р Георги Деянов.

 

Д-р Христов завършва Висша медицинска академия – София. Има придобита специализация по хирургия. Завършва здравен мениджмънт.

 

От 1988 г. до 1991 г. е работил като участъков лекар по разпределение в селата Гаврил Геново – област Монтана и Овча Могила – община Свищов. В периода от 1991 г. до 1994 г. работи в Центъра за бърза медицинска помощ – София. От 1995 г. до 2000 г. работи в хирургичния кабинет на III градска болница (към момента – Национален център по кардиология). През следващите две години – от 2000 г. до 2002 г. е общопрактикуващ лекар.

 

От 2003 г. осъществява контрол на доболнична и болнична медицинска помощ в Столичната здравноосигурителна каса. В периода от 2005 г. до 2012 г. работи по договаряне, методология и контрол на болничната медицинска помощ в Националната здравноосигурителна каса. От 2012 г. работи в администрацията на омбудсмана на Република България.

 

От 2015 г. започва работа в Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

 

Последно д-р Христов работи в Дирекция „Методология на медицинските дейности и денталните дейности“ в ЦУ на НЗОК.

Коментари