Публикация

10 стипендии за участие в Световния конгрес по дерматоскопия

10 стипендии за участие в Световния конгрес по дерматоскопия

Управителният съвет на Българското дерматологично дружество реши да отпусне 10 стипендии за участие в Световния конгрес по дерматоскопия 2021, който ще се проведе онлайн между 10 и 12 юни 2021 г.


Желанието на БДД е даде възможност за достъп до обучения от най-високо ниво, които да отговорят на очакванията на дерматолози и специализанти с начални или напреднали умения в дерматоскопията. Повишаването на квалификацията на българските дерматолози продължава да бъде една от приоритетните задачи на дружеството, посочват оттам.


Виртуалният формат на събитието ще даде възможност за участие на рекорден брой дерматолози от целия свят.


Стипендиите ще бъдат отпуснати на принципа на „Първи по ред – първи по право”

 

Задължителни критерии за участие са:

  • членство в IDS (International Dermoscopy Society). To е безплатно и се заявява чрез онлайн форма на сайта на дружеството (https://dermoscopy-ids.org/ > members > become member).
  • членство в БДД (платен членски внос за 2021 г.).
  • професионална автобиография (кратко CV).

Регистрацията за конгреса се извършва през сайта https://wcd2021.com/. Тя следва да бъде направена като член на IDS (70USD).


БДД ще възстанови разходите по регистрацията на първите 10 кандидати, отговарящи и на двата критерия (за членство в IDS и БДД). За целта е необходимо да изпратите документ за платена регистрационна такса и впоследствие – сертификат за участие в симпозиума.


Молбите с приложените документи трябва да бъдат подадени на e-mail на БДД – buldermsociety@gmail.com

 

Коментари