Публикация

Увеличават цените на най-евтините клинични пътеки

Увеличават цените на най-евтините клинични пътеки

Най-ниските цени на клинични пътеки, по които работят предимно общинските болници, ще бъдат увеличени.


Това информира здравният министър д-р Стойчо Кацаров на среща с представители на Националното сдружение на общините в Република България. По време на разговора беше обсъдено разширяването на обхвата на ваксинацията в страната, състоянието на общинските болници и начините, по които могат да бъдат подпомогнати в условията на COVID-19.


Министър Кацаров посочи, че

 

страната ни е осигурила достатъчно ваксини от всички видове


„Трябва да насочим усилията си да поставяме наличните количества ваксини. МЗ е готово да сътрудничи на общините, за да увеличим ваксиналното покритие по места. Вече е създадена организация, при необходимост, мобилни екипи на РЗИ да ваксинират трудноподвижни хора и лица в отдалечени райони, а на здравните медиатори разчитаме за обхващането и на малцинствените групи", допълни здравният министър.


По отношение на процедурата за

 

директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Мерки за справяне с пандемията“

 

д-р Кацаров коментира, че е имало забавяне в изпълнението, но се работи усилено, за да се спазят сроковете.


„Това е приоритетно за нас, за да могат болниците, които реално лекуват COVID-19, да получат ново оборудване, да извършат ремонтни дейности и по този начин да бъдат подготвени за евентуална нова вълна“, заяви министърът.


Предстои критериите и методология за подбор на лечебните заведения, които ще бъдат включени в проектното предложение, да бъдат променени, стана ясно още от думите на д-р Кацаров.

Коментари