Публикация

БЛС подкрепи колегите си от Александровска болница

БЛС подкрепи колегите си от Александровска болница

Български лекарски съюз с безпокойство следи разразилия се обществен дебат по повод разпространените в медийното пространство данни  за финансовото състояние на УМБАЛ „Александровска“ и последиците, произтичащи от него. Това се казва в позиция на съсловната организация. 

 

От УС заявяват още, че разпространяването на данни от неофициален характер и преди приключване на съответните проверки е неприемливо и вредно и настройва общественото мнение срещу една от най-големите болнични структури в страната и медиците, работещи в нея.

 

Злепоставянето на медици и изнасянето на непроверена информация руши доверието в „УМБАЛ „Александровска“

 

Проблемите в едно лечебно заведение не се решават в телевизионни интервюта и медийни участия. Управлението на една болница е поверено на нейния принципал и Съвет на директорите, които носят отговорността и разполагат с пълната информация за състоянието на лечебното заведение. От съсловната организация призовават необходимите решения да се вземат след излязъл резултат от извършена проверка на обективните обстоятелства по казуса.

 

Медийните престрелки, злепоставянето на колеги и изнасянето на информация, проверката, за която все още е в ход, не само уронва авторитета на лечебното заведение и медицинския персонал, работещ там, но и руши доверието на обществото в „УМБАЛ „Александровска“ и българското здравеопазване, категорични са от УС на БЛС.

Коментари