Публикация

Авиомузей Бургас и лаборатория „ЛИНА” подариха вълшебен 1-ви юни на малчуганите

Авиомузей Бургас и лаборатория „ЛИНА” подариха вълшебен 1-ви юни на малчуганите

Второкласници от ОУ „Христо Ботев” -  Ахелой, ученици от Английска езикова гимназия „Гео Милев” -  Бургас, детски школи, много малчугани и техните родители избраха да празнуват 1-ви юни на открито в Авиомузей Бургас. По станала вече традиция от лаборатория „ЛИНА” подариха безплатен вход за всички деца, а служителите на музея ги завладяха с интересни истории от българската авиация. Малките посетители се забавляваха на открито, а на борда на самолетите влизаха на групички.

„Радваме се, че за втора поредна година празнуваме 1-ви юни тук.  Децата разглеждат с интерес самолетите и са много любопитни за всичко, свързано с тях”, сподели един от преподавателите.

Освен да видят отвътре легендарните ТУ – 154 и Антонов АН-24, посетителите можеха да научат важни факти от гостуващата фотоизложба „България и космосът“. Експозицията представя моменти от работата на двамата български космонавти -  Георги Иванов и Александър Александров, информация за проучвания и приноса на България в разработването на космически храни.

Весели усмивки и много игри навън предизвикаха балоните, с които „ЛИНА” зарадва децата. Възрастните  също получиха подаръци – талони за безплатни изследвания в лабораторията.

 

 

Коментари