Публикация

Съпътстващата програма на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2021: какво ни очаква?

Съпътстващата програма на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА 2021: какво ни очаква?

Инсулинова резистентност, гръбначни изкривявания, професия „Зъботехник“, естетични решения за лице и тяло – сред акцентите на професионалното изложение от 2 до 4 юни

 

Броени дни остават до професионалното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА. От 2 до 4 юни форумът събира специалистите от медицинския, денталния и дерматологичния сектори. Електронната регистрация, която важи за вход на изложението, е отворена. Какво ще ни предложи съпътстваща програма, предстои да разберем от следващите редове.

 

Още през първия ден, 2 юни, изградената Семинарна зала приема специалистите от Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“. Нутриционистът Кристиян Братанов ще ни запознае с методите за отслабване при хора с инсулинова резистентност. „По време на изложението ще проведем скрининг за затлъстяване и диабет, както и промотиране на програмата „Отслабвай смело“, включваща физическа активност, хранителни режими и медицински причини за затлъстяването“, допълват от сдружението. Ще се извършват и измервания на кръвно налягане, определяне на риска от предсърдно мъждене със скала Hira, скринингов тест за риск от диабет тип 2. През целия ден, на щанда на Националната пациентстка организация – В12 в зала 2, ще се състоят безплатни изследвания за захарен диабет и нивото на кислород в кръвта.

 

Вторият ден

 

Мащабната си програма през втория ден, 3 юни, разгръщат специалистите от Медицински колеж „Й. Филаретова“ – София. Гръбначните изкривявания при подрастващите са акцент в презентацията на Петя Карапетрова, Рая Петрова и Мариана Алберт. Ролята на рентгеновия лаборант при диагностициране и проследяване на пациенти с COVID-19 ни разкриват Петранка Гагова и Невенка Бонинска. Диана Иванова и Бинназ Асанова спират вниманието на подмладяващата грижа в козметичната козметика, а Мария Петелева – с „Козметологичен подход в грижата за суха кожа“. „Acinetobacter baumannii - проблемен микроорганизъм с нарастваща антибиотична резистентност” е фокусът в презентацията на Дарина Димитрова и Емма Кьолеян; а д-р Спартак Янакиев ще ни запознае с професията „Зъботехник“.

 

През същия ден присъстващите ще разберат повече и за CUTERA - естетични решения за лице и тяло, представени от Марвена. Фирма Булдент се включва със събитие „Грешки в превенцията и профилактиката на пародонталните заболявания“, с лектор д-р Борис Раденков. На хроничните възпалителни процеси и съвременните методи за регенерация на тъкани в общата и естетичната медицина ще се спрат специалистите от Естетик Мед.

 

В борбата със заболяванията на щитовидната жлеза

 

Информационна и скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза ще проведе Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще бъде организиран ехографски преглед и консултация със специалист ендокринолог. По време на продуктовите презентации в последния ден, ще разберем от ГЕСТОР КОЗМЕТИКС и доц. Жанет Кирилова за биомеханичния подход в лечението на кариеса. През всички дни на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА образователна програма ще провежда Българският червен кръст.

 

Образователна, професионална, разнообразна, изпълнена със семинари, презентации, дискусии и порфесионални срещи. Такава ще бъде съпътстващата програма на изложение

 

 

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА. От 2 до 4 юни, форумът ще се проведе при стриктното изпълнение на изискванията, наложени от държавните здравни власти.

 

Цялата съпътстваща програма ще откриете ТУК.

 

Своята електронна регистрация за посещение можете да направите на www.bulmedica.bg.

Коментари