Публикация

Холистичната гледна точка за здравето на сърцето

Холистичната гледна точка за здравето на сърцето

X-та Юбилейна научно-практическа конференция по Шуслерова терапия и хомеопатия се проведе под надслов: Шуслеровата терапия в условията на пандемия.

Важен акцент в научната програма на конференцията беше темата, представена от Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, популярен натуропат и Шуслеров терапевт от Германия. Тя сподели програми с Шуслерови соли за сърдечно-съдовата система, базирани на нейната 30-годишна холистична практика и обобщения опит на немската натуропатична школа.

 

Кои са факторите за появата на сърдечно-съдови проблеми, разгледани през призмата на натуропатичния опит – вижте във видеото. 

 

Здраво сърце с Шуслерови соли - практически терапевтични решения

Функционалните нарушения на сърцето са причина за много посещения в кабинета на лекаря, като често не се открива физическа причина за оплакванията. Обичайно пациентите описват тези функционални сърдечни оплаквания като сърцебиене, бодежи и др.

Функционалните сърдечни проблеми спадат повече или по-малко към психосоматичните заболявания. Важно е да се приложи и психотерапия, да се обмисли внимателно дали в дъното не стои някакво психично заболяване - човекът може да страда от страхова невроза или депресия. Важно е умерено да се спортува.

В практиката си Ангелика Волфскийл винаги използва и възможностите на Шуслеровата терапия. При функционални нарушения от страна на сърдечно-съдовата система тя препоръчва Шуслерови соли №5 и №7 - за успокоение и релаксация на сърдечния мускул.

От първостепенно значение за здравето на сърцето са калият и магнезият. Затова, ако се установи дефицит или обратното – има излишък, балансирането може да се постигне с Шуслерови соли №5 и №7, обяснява немският натуропат. Ето още някои терапевтични решения с Шуслерови соли.

Всички Шуслерови програми за здраво сърце можете да видите във видеото.

 

Коментари

Здравейте!Поздравления за отличната презентация!С поздрав:Доктор Людмила Костова-Враца 02.06.2021г.