Публикация

Две седмици безплатни очни прегледи

Две седмици безплатни очни прегледи

Безплатни профилактични прегледи организира екипът на Отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Те ще се проведат от 14 до 25 юни включително и за тях от пациентите няма да се изискват направления от семейния лекар. За да получат консултация, желаещите трябва да си запишат час на тел: 0879097074, съобщи началникът д-р Димитриос Власиадис.

 

Той отбеляза, че двуседмичната кампания е била планирана за март, но заради високата заболеваемост от COVID-19 е пренасочена преди старта на летния сезон.

Този път прегледите не са ориентирани към определен тип заболяване, може да дойде всеки, независимо какви оплаквания има – влошено и замъглено зрение, стрелкащи светкавици, парене, сърбежи или други, каза д-р Власиадис.

 

Съвети за пациентите как да пазят очите си в жегите

 

Пациентите ще бъдат прегледани и ще им бъдат дадени съвети как да предпазват очите си в горещите месеци, когато алергичните реакции се очаква да зачестят. Офталмолозите ще ги запознаят и със специален режим на хранене, който ще им помогне да съхранят зрението си по-дълго време.

 

Според началника на отделението все още е значителен броят на хората, които се притесняват да посещават лечебните заведения заради пандемията. Много от тях обаче имат сериозна нужда от медицинска помощ, защото са работили или учили от компютъра в дома си, а други са преболедували коронавирус и трябва да лекуват пораженията от инфекцията върху очите.

Коментари