Публикация

Министър Кацаров назначи нов състав на Съвета на директорите на болница „Лозенец“

Министър Кацаров назначи нов състав на Съвета на директорите на болница „Лозенец“

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, назначи нов състав на съвета до провеждането на конкурс: доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев, след като освободи настоящия.

 

Кои са новите членове на борда

 

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „Лозенец“ с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право. Орлин Недев е магистър  по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

 

доц. д-р Радосвет Горнев

 

Изпълнителен директор става доц. д-р Радосвет Горнев

 

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

 

 

 

 

 

Вчера министърът на здравеопазването обяви, че освобождава борда на директорите на болница "Лозенец"  заради:

  • данни за източване на лечебното заведение, във връзка с което в началото на годината беше излъчено журналистическо разследване;
  • отрицателните финансови резултати на болницата;
  • сигнали за незаконно извършване на трансплантации на чужди граждани, както и направена трансплантация на лице, заемало висш административен пост.

Документите по случаите на трансплантации ще бъдат предоставени на МВР за проверка на фактите, а при необходимост и за последващи действия.

 

 

Снимка доц. Горнев - в. "24 часа"

Коментари