Публикация

Измервания на кръвната захар във Варна

Варненци ще могат да измерят безплатно кръвната си захар в рамките на третата поредна кампания „Диабет”, организирана от Студентския съвет на Медицинския университет, Асоциацията на студентите по медицина в България и Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Св. Марина” – Варна.


Мобилни центрове, където ще се измерва кръвната захар, ще се раздават материали и ще се отговаря на въпроси на гражданите, ще има от 8:00 до 12:00 часа на 15 ноември 2010 г. на три места във Варна: в двора на Медицински университет, в градска болница „Св. Климентина” и в УМБАЛ „Св. Марина”.

На 10 и 11 ноември 2010 г. от 7:00 часа в офиса на Студентски съвет в общежитие бл. 3 на Медицинския университет (ул. Брегалница) ще се проведе обучение за измерване на кръвната захар на студенти по медицина и дентална медицина.

Кампанията ще приключи на 16 ноември 2010 г. в 18:30 часа с лекция в Медицинския университет – Варна, която ще изнесе доц. Кирил Христозов, ръководител на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към Университетска болница „Св. Марина”.

Коментари