Публикация

Динко Динев и Катерина Димитрова са шампионите на "Амбинор" за юноши и девойки

Динко Динев и Катерина Димитрова са шампионите на "Амбинор" за юноши и девойки

Динко Динев от ТК "Авеню", Бургас и Катерина Димитрова от ТК "Пловдив-1981" са шампионите от Държавното лично първенство по тенис на открито за юноши и девойки до 18 г. "Амбинор".

 

В рамките на 5 дни 136 тенисисти (абсолютен рекорд )от 38 клуба от цялата страна мериха сили на кортовете на ТК Левски. Най-младите състезатели бяха на 14 години.  

В битката за трофея при юношите Динков надделя над Виктор Марков от ТК „Диана“, София с 2:0 сета – 6:3 и 6:4 в отделните части. За 17-годишния бургазлия това е втора поредна победа от надпреварата, след като стана шампион и през 2020 г.

 

Във финалния мач при девойките  Катерина Димитрова се изправи срещу Александра Габровска от ТК "Фаворит", Пазарджик. Зрителите станаха свидетели на изключително емоционален двубой, продължил повече от два часа. В крайна сметка, Димитрова успя да надделее над противничката с 2:0 сета (6:3 и 6:4) и да грабне титлата от първенството.

 

 

 

Финалистите бяха наградени лично от д-р Петър Велев, управител фирма "Екофарм" – спонсор на надпреварата, както и от Юлиян Михов от УС на Българската федерация по тенис.

 

Коментари